En av vårens mest omtalade trender är ”pappa-kroppen”. Det vill säga att män gärna får ha en lite lagom guppig, otränad mage. Allt enligt Aftonbladet. 

 

 
Ja det kanske en del tycker är lite skoj. Så där trams-flams-kul hö hö hö skoj!

Eller inte.

Att jag bara har sovit tre, fyra timmar inatt kan mycket väl ha med saken att göra, men jag blir inte alls road utan istället bubblar det upp en radikal feministisk, jävligt arg känsla. Jag är så fruktansvärt trött på att kvinnor, flickor, tjejer beföms uppifrån och ner, in i varenda liten por medan det för en man nu är trendigt att ha en ”lagom guppande, otränad mage”! 

 

 
Vi är gravida och föder barn med allt vad det nu innebär. Vi har mens, PMS, urinvägsinfektioner och får svamp när vi äter penicillin. En del knaprar hormoner för ta ansvar för en icke önskad graviditet. Hormoner som gör många av oss helt knäppa. Tar vi inte ansvar då får vi gå igenom en abort. De flesta kvinnor går regelbundet till gynekologen medan flertalet män aldrig har varit hos snopp doktorn. Nä! Det är inte ett dugg jävla kul att ligga utfläkt i en gynstol! Därtill blir vi feta för att kunna bära bebisen under graviditeten och efter det kommer amningen som är ett kapitel för sig! För att inte tala om klimakteriet som verkar vara ett rent helvete för många!

Ja! Jag blir jävligt arg! För det är så orättvist! Det är så jäkla mycket med våra kroppar från tidig tidig ålder tills vi stupar. Därtill blir vi oavbrutet matade med bilder och reklam som visar hur vi borde se ut. 
Att män, som slipper undan de flesta av ovan benämnda krämpor, därtill ska betraktas som ”trendiga” när de bara är lönnfeta blir bara för mycket för mig!

Ja och nu säger kanske någon av er besvärat:

”Men herregud, ta inte allt så allvarligt! Får man inte skoja lite? Ha lite kul?”

Nä! Det får man inte! 

Höggravida Kim Kardeshian börjar gråta under en fotografering för att hon känner sig ”äcklig och ful” och jagas av media som hånar hennes viktuppgång. Hon är ju för fan på smällen! Efter hennes förlossning så står viktnedgångsföretag på kö för att hon så snabbt som möjligt ska se ut preciiiiis som hon gjorde före graviditeten!

 

 
För så är det för kvinnor. Många av oss väntar barn, föder barn och när ungen är ute så finns det en förväntan (även hos oss själva) att vi ska tillbaka till en kropp där inga spår kan bevisa att vi någonsin varit gravida. Helst mer vältränade än vi någonsin har varit!

Men för män är det numera ”trendigt” att vara lönnfet? Kan ni tänka er en framgångsrik skådespelerska som visar upp en sladdrig mage och att detta av omvärlden och media beföms som ”trendigt”?  Nämn en!

Nä! 

Den skådespelerskan hade inte fått fler jobb! Men Di Caprio kan spatsera runt med magen som hänger över badbyxorna och inte fan påverkar det hans populäritet? Han är precis lika efterfrågad som tidigare.

 

 
Varför är det så här?

Jag födde mitt fjärde barn för fyra månader sedan. Mina magmuskler har fortfarande inte gått ihop ordentligt och jag tränar små små små rörelser med appen Mammamage för att läka min uttänjda mage. 

Varsågod! Bild utan nåt filter, för så här ser det ut! Med tillhörande ölflaska som rekvisita! Jävligt trendigt! 

 

 
Under min senaste graviditet slutade jag väga mig vid 80 kg. Troligtvis gick jag upp 25-30 kg och har idag 15 kg kvar. Inte ett klädesplagg passar. Skit jobbigt! För jag är fåfäng och jag vet kvinnor som tre år efter graviditeten fortfarande skyller sin övervikt på att de ”precis har fått barn”. Så vill jag inte ha det! 

Efter sommaren när rastlösa-barn-dygnet-runt är över så tänker jag köra järnet på gymet med PT och allt. Men det är inte bara fåfängan som driver mig. En graviditet är tufft för kroppen. Jag har blivit svag utan muskler och har ont lite varstans. Jag vill bli stark igen!

Men OM jag nu hade velat ha kvar 10-15 kg så skulle det ju aldrig någonsin kallas för ”trendigt”?

Eller?

 

 

Pin It on Pinterest